Kleurlenzen

Wil jij eens iets aan je uiterlijk vervangen? Dan is het misschien wel leuk om de kleur van je ogen eens te veranderen. De kleur van je ogen verander je eigenlijk heel gemakkelijk door zachte kleurlenzen. En eigenlijk kan iedereen de kleur van zijn of haar ogen veranderen door lenzen te gaan dragen, want er zijn zo wel kleurlenzen zonder sterkte als kleurlenzen met sterkte te bestellen. Kleurlenzen op sterkte kan men zowel in plus als min sterkte bevatten. Kleurlenzen zonder sterkte besteld men op sterkte 0.00 deze noemt men ook wel plan of plano lenzen.

De meeste personen kunnen kleurlenzen dragen of je moet last hebben van extreem droge ogen dan wordt het allemaal wat moeilijker.

Kleurlenzen zijn er in verschillende kleuren te koop, denk daarbij aan blauwe, groene, grijze en bruine lenzen. Ook zijn er nog wat extremere kleuren te koop maar die ogen natuurlijk wel wat onnatuurlijker.

Eerder konden alleen personen die van nature een lichte oogkleur hadden zijn of haar oogkleur veranderen door gebruik te maken van kleurlenzen. Tegenwoordig kunnen ook personen die van nature donkere ogen hebben zijn of haar kleur van de ogen veranderen en dit komt omdat de kleurlenzen van tegenwoordig een print bevatten.

Als je kleurlenzen besteld vergeet dan niet om ook lenzenvloeistof en een lenshoudertje te bestellen om je kleurlenzen in te bewaren als je ze uit doet na een dag dragen. Het beste kun je een alle in één lenzenvloeistof bestellen, deze lenzenvloeistof kun je zowel gebruiken om je lenzen in te bewaren, mee in te zetten, schoon te maken en te desinfecteren. Bij de meeste alles in één lenzenvloeistoffen die je besteld zit er een lenshoudertje in de verpakking, zo niet dan kun je deze er altijd nog los bij kopen. Het is wel belangrijk dat je dagelijks de lenzenvloeistof die in het lenshoudertje zit vervangt voor nieuwe vloeistof. Zo kunnen de kleurlenzen elke dag of nacht in schone lenzenvloeistof staan en geef je bacteriën geen kans.

Het beste kun je kiezen voor kleurlenzen die een maand mee gaan en dan maakt het niet uit of dit kleurlenzen zonder sterkte of kleurlenzen op sterkte zijn. Koop je kleurlenzen die je langer kan dragen zoals bijvoorbeeld voor een periode van een halfjaar, dan heb je de kans dat deze op een gegeven moment teveel vervuilen en dicht gaan zitten. Dit zal uiteindelijk resulteren in meer kans op een ooginfectie en er zal te weinig zuurstof door de lenzen worden doorgelaten, wat de kans op vaatingroei vergroot.